Dieren,
04
oktober
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Als je regelmatig fietst, dan blijf je superfit’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Paula Visscher (37), die tot haar zwangerschap als reisbegeleidster werkte.

‘Vroeger fietste ik zo’n 350 km per week. Elke dag 50 kilometer heen en weer tussen Punthorst en Zwolle, waar ik naar school ging. En dan zat ik ook nog op volleybal en hadden we de nodige activiteiten van de kerk. Daarvoor moest ik naar het centrum van Nieuwleusen fietsen, een ritje van vijf kilometer. Ik had destijds een haat-liefdeverhouding met fietsen. Aan de ene kant vond ik het hartstikke lekker om buiten te zijn, maar in weer en wind was ik het ook wel eens zat. Op mijn zestiende kocht ik een brommer en later een auto, maar halverwege mijn twintiger jaren begon het weer te kriebelen. Ik miste mijn fiets! Als je regelmatig fietst, dan blijf je superfit. Ik was nooit ziek, want je weerstand krijgt een enorme boost. En wat is nu anderhalf fietsen per dag? Dat zit in no-time in je systeem. Voor mijn werk als reisbegeleidster deed ik eerst vooral familiereizen, later werden dit meer sportieve tripjes, zoals wandel- en fietsreizen. Op die manier kon ik mijn wandel- en fietspassie mooi combineren met mijn werk. Het leuke aan fietsen boven wandelen is dat het net wat vlugger gaat, je ziet meer en je bent de hele dag lekker actief bezig. Mijn plan was om dit jaar een nieuw avontuur aan te gaan, namelijk: een fietstocht naar Zuid-Afrika. Dat ging niet door, omdat ik onverwacht zwanger ben geraakt. Het geplande oefenritje naar Berlijn heb ik nog wel gemaakt. Dat smaakte absoluut naar meer, dus de fietsreis naar Zuid-Afrika is zeker nog niet van de baan. Als de kleine er straks is, gaan we eerst kijken hoe kortere fietsvakanties bevallen met een baby. En wie weet waar dat uiteindelijk toe leidt.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.