02
juli
2013
|
15:05
Europe/Amsterdam

Ali B: 'elektrische fiets heeft zeker de X-Factor'

Ali B – bekend van televisieprogramma’s als Ali B op volle toeren, X-Factor en komend seizoen ook The Voice of Holland – fietste afgelopen tijd eigenlijk niet meer, bekent hij. ‘Mijn twee zoontjes vinden het fantastisch als we op de fiets naar het sportpleintje gingen. Maar deze oude man (Ali B is 31 jaar, red.) kreeg van die 7 kilometer pijn in zijn rug en dus pakte ik steeds vaker de auto.’Hij vond de oplossing voor zijn ‘probleem’ bij een vriend, die trots z’n nieuwe elektrische fiets aan de rapper liet zien. ‘Ik fietste een rondje op die fiets en wist niet wat ik meemaakte. Het trapte zo makkelijk dat ik er ook gelijk een wilde. Geen rugpijn, wel beweging en twee blije kinderen; wat wil ik nou nog meer? Ik kan het iedereen aanraden.’En dus haalde Ali B zijn elektrische Gazelle Orange Plus Innergy op bij de plaatselijke fietshandel, mét kinderzitjes aan de voor- en achterkant. ‘Ik zal nu veel eerder de fiets pakken om boodschappen te doen, met de kinderen op pad te gaan of gewoon lekker in de buitenlucht te ontspannen van alweer een drukke werkdag.’Of de elektrische fiets wat hem betreft de X-Factor heeft? ‘Ja, absoluut! En ik zou ook gelijk mijn stoel omdraaien,’ grapt de BN’er tot slot.