Dieren,
07
september
2017
|
23:08
Europe/Amsterdam

125-jarig Gazelle vereeuwigt haar medewerkers

  • Zondag 14.33 uur, precies negentig jaar na historisch fotomoment, maakt Gazelle opnieuw een personeelsfoto voor de fabriek
  • De drie oudste ex-medewerkers gaan ook op de foto

Gazelle staat aanstaande zondag (10 september) op bijzondere wijze stil bij haar 125-jarig jubileum. Voor de fabriek in Dieren maakt Gazelle klokslag 14.33 uur een historische personeelsfoto. Precies negentig jaar geleden werd eenzelfde plaat geschoten met het personeelsbestand van toen.

Er komen meer dan 280 werknemers op hun vrije zondag naar de Gazelle-fabriek. Samen met hun partners en kinderen, zijn er ruim 900 mensen aanwezig bij dit fotomoment. Bijzonder is dat ook drie negentigers (de heer Nijenhuis, de heer Ilbrink en de heer Fitski) mogen poseren. Voor zover bekend zijn zij de oudste nog levende ex-medewerkers van Gazelle. Zij zijn uitgenodigd na een zoektocht naar de oudste personeelsleden. Gazelle plaatste daarvoor een oproep. Algemeen directeur Huub Lamers van Gazelle zal de drie oudgedienden persoonlijk welkom heten.

Feestje thuis in Dieren
“Dit jaar hebben we al op verschillende manieren stilgestaan bij het 125-jarig bestaan. We wilden echter ook iets speciaals doen voor onze medewerkers. Zij zijn degenen die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “We zijn trots op ons bedrijf en de historie. Na al die 125 jaar maken we onze fietsen nog steeds ‘thuis’ in Dieren. Hier liggen onze roots. Na het fotomoment is er op het terrein een feest voor alle medewerkers van Gazelle.”